Новият ни гост

Запознах се с теб по модерния начин, във фейсбук. На дълго и на широко обсъдихме комбинацията джапанка с чорап под снимка на Стивън Тайлър....

Запознах се с теб по модерния начин, във фейсбук. На дълго и на широко обсъдихме комбинацията джапанка с чорап под снимка на Стивън Тайлър. От тогава си мой интернет приятел и макар никога да не сме се виждали аз знам какви неща харесваш, умееш, къде почиваш, как изглежда дома ти и твоя кучо. За старото поколение това е изключително странно, но за нас е още един вариант да комуникираме, да се запознаваме, да се представяме, да се намираме, да се забавляваме. Сега те каня в Стари Градски, защото знам, че твоя страст е готвенето и съм любопитна да опитам храните, с които често ме дразниш в Instagram. Реших, че ще бъде честно да споделя наученото и с други. Добре дошла, страст ли е готвенето за теб?

Добре заварила! :) Страст е малка дума да опише всички емоции, които готвенето ми предизвиква. Всички знаем, когато се провалим в дадена рецепта как изпадаме в страшен яд. С времето започнах да преодолявам тази негативна страна и да се наслаждавам на по-позитивния профил на готвенето – радостта от прекрасния завършек. Ако готвенето за мен е страст , по-скоро хората, на които готвя го правят такава. Да видиш усмивката, да чуеш възглас, да направиш някой щастлив – няма нищо равно на това! Готвенето е изкуство и като всяко изкуство те води към Хората :)Кой те запали? Кога се запали? Какво сготви за първи път?
Ммм, за пръв път сготвих, когато започнах да живея сама. Това беше преди 9 години (тогава бях на 18) и май си направих супа. Да, супа беше и то от броколи. После се запалих страшно и станах известна с това, че готвех и през нощта – да кажем към 3, когато всички спят. Направих първите си палачинки в 3 през нощта, слушайки Depeche Mode. Запали ме Любовта и необходимостта. Въобще цялата ми философия за живота е такава, че всичко изхожда от Любов.Какво готвиш най-често? Какво обичаш да готвиш? На какво ухае домът ти?

Вкъщи ухае винаги на манджа, което пък си е уютно. Винаги, когато дойдеш в нас – ще те нагостя с нещо вкусно. Един приятел обича да казва, че съм „уютна жена“ и може би е така, защото храната е уют. Особено зимата! Когато навън е -15, а у дома се носи миризма на топла питка и печени гъби. Обичам да готвя всичко, абсолютно всичко. Вчера поканих приятели на вечеря и приготвих баница с кълцано месо, кралски печурки, чушки, мащерка, чери домати и пармезан. Имаше и кростини (разликата между кростони, кростини и брускети е брутално малка) с домати конкасе и моцарела, както и картофи с масло... всякакви чудесии :))) Въпреки всичко това – най-обичам да правя пица и въобще да меся! В месенето има нещо много специално като усещане, цяла философия на живот си е! Успокоява и лекува душата, направо е като йогата :)))Експериментираш ли?

Винаги! Повечето ми неща си измислям сама. Използвам базова рецепта и надграждам над нея. Експериментирам с пресни билки и се водя от опита ми – кое въздейства най-силно :))Правиш ли компромис с храната?

Никога! И вярвам, че няма и нужда да се правят компромиси с храната. От нещо много малко и евтино можеш да измислиш страхотна вкусотия, на която да се насладиш с цялото си същество. Храната не е компромис, тя е Любов :)Ядеш ли на бързо, какво избираш за хапване на бързо?
По-скоро не ям бързо. Обичам да седна на хубаво място, да си сипя напитка и да се наслаждавам на това, което ям.Бързото хранене не е за мен. По-добре да не се яде, ако ще е бързо. Но това си е лично моя логика, всеки си знае. Храненето е ритуал, а ритуалите не са бърза работа, ахаха :))Какви рецепти си ни подготвила?

Подготвила съм 2 много лесни италиански рецепти, променени от мен :) И двете са много вървежни сред приятелите ми и гарантирам усмивки :) Лазанята и Пицата са ми любими за приготвяне. Пицата трябва да е хрупкава и ароматна, а лазанята дебела, сочна, мазна, въобще – калорична емоция!Обикновено започваме с този въпрос, но този път го оставям за последно. Представи се на читателите на блог Стари Градски. С какво се занимаваш всъщност, какви са плановете ти занапред?

Готвенето част от тях ли е? Аз съм Цветана, но приятелите ми ми казват просто Цвет :)) Занимавам се с ПР (това и завършвам във Факултета по Журналистика и Масова Комуникация) и графичен дизайн, с рисуване, снимане, журналистика, организация на музикални събития. Пускам и реге като DJ в Zionlionz Soundsystem :)) Въобще направо е някакъв малък хаос :) Готвенето винаги ще е част от всеки мой план, защото аз не мога да живея, ако не готвя! :))
Рецептите на Цвет очаквайте всеки петък.0 comments