Коледа @ HOME

Весели празници и добре дошли у дома по Коледа :) Никога не сме се съобразявали с модерната в момента украса, а отново залагаме на стил, по...

Весели празници и добре дошли у дома по Коледа :)

Никога не сме се съобразявали с модерната в момента украса, а отново залагаме на стил, подобен на самия ни апартамент. Важното е да е уютно, да е коледно и цветно.Елхата... ние сме от хората, които имат истинска елха, а не изкуствена. Наясно съм с всички доводи от сорта на "Да, ама така унищожаваш природата", "После е ужас за чистене" и т.н., но няма нищо, което да ни накара да заменим миризмата на борови иглички. Ако я няма тази миризма, все едно не е коледа. А колкото до природата - ако знаете от къде купувате и от какви хора купувате, тогава няма нужда да се притеснявате, че елхата е отрязана рандъм от гората.П.С. Тази година елхата ни е доста малка в сравнение с предни години.Сами виждате, че всичко по украсата на елхата е също толкова цветно колкото е и домът ни. Из клоните са скрити и напълно прозрачни, стъклени играчки, които приличат на сапунени мехури. Но пак - миризмата. Това е най-важното.Не сме от тези, които на всяка цена украсяват навсякъде. Имаме няколко задължителни елемента, като този гирлянд, които всяка година присъстват. Просто за да стане още по-празнично и уютно :))


Шишарките на всевъзможни места са другата задължителна украса. Целогодишно си събираме шишарки, за да може всяка Коледа да имаме все повече. Едната част боядисваме със спрей златни или сребърни и тогава стават и убийствени играчки за елха, ако успеете да ги вържете хубаво :))Със сестра ми сме сигурни, че трябва да има някакъв спешъл скил за опаковане на подаръци, който ние не притежаваме. На снимка изглеждат добре, но в действителност.. са доста измачкани :D Освен това вкъщи подаръци се купуват лавинообразно, защото всеки гледа да надцака другия. И обикновено знаем по-голямата част от тях, но винаги има по един-два, които са от Secret Santa и не са ясни до последно :)))

Това беше моят малък пост за Коледа. Надявам се да ви е харесало!

Весела Коледа от мен! :)

0 comments