#jelanie

Скандинавски дизайн и трескава подготовка за новия член на семейството, така попаднах на Jelanie . Магазинът, в който бих останала да живея...

Скандинавски дизайн и трескава подготовка за новия член на семейството, така попаднах на Jelanie. Магазинът, в който бих останала да живея, отвори врати на Добруджа 15 преди около два месеца, но предлага своя вкус от три години online. Мястото е толкова прекрасно, че бях твърдо решена да е част от първата разходка на малкия ми мъж. Вътре можеш да откриеш всичко, което срещаш в блоговете посветени на минималистичния интериор и от собствен опит - всяко нещо, което прибереш вкъщи носи много радост и моментално променя обстановката.Хората, чието слабо място е интериорът, неминуемо минават през различни етапи и ако част от тях могат да бъдат постигнати с подръчни средства и за малко пари, то така нареченият скандинавски дизайн е нещо изключително различно, скъпо и ако си решил да преобразиш дома си в този стил, то трябва да направиш основен ремонт. Вие очевидно сте специалисти и сте отдадени от много време на черно-бялото, какво бихте предложили на някой, който иска да преобрази дома си? Как най-бързо един софийски апартамент да стане малко по-скандинавски?

Да, наистина скандинавският дизайн е известен с това, че е скъп. Всъщност съвременният скандинавски дизайн възниква през доста беден период в първата половина на миналия век по време на войната. Тези бурни времена заедно със суровите зимни условия в северна Европа налагат да се взимат трезви и практични решения за интериора. За разлика от другите европейски държави, масовата промишленост си проправя път в Скандинавия доста по-бавно. Хората са работели с това, което им предлага природата. По тази причина традиционното занаятчийство и естествените материали са все още важна част от Скандинавския дизайн.

Следвоенната ситуация превръща Скандинавския дизайн в демократичен дизайн. Красивият и функционален дизайн става достъпен за всички, не само за малкото богати.

Ако решите да преобразите дома си в скандинавски стил, бюджета не е нещото, което може да ви спре. Основното в северния интериорен дизайн са приглушените цветове и естествените материали.Понякога за едно помещение може да е нужно само да се боядисат стените в бяло, да се изцикли дървения под и да се изхвърлят ненужните мебели. Празното пространство е много важно за да можеш да възприемеш една стая като интересна, а не хаотична.

Пуснете повече естествена светлина в дома си. Много рядко можете да откриете пердета и щори в един скандинавски дом.

Ползвайте дърво и естествени материали на воля.

В Скандинавия просторът е на почит. Вместо да затваряте и да криете всичко в шкафове ползвайте рафтове или стелаж.

Направете си мини галерия - изберете кът, на който да закачите една до друга снимки и картини от една цветова гама.

Сложете на няколко места растения.Кои са емблематичните вещи, които един скандинавски интериор трябва да притежава?
Много свещници, в Скандинавия е тъмно и студено. Дървени фигури на животни. Текстил на черно-бяло райе.А кои са най-новите "играчки" на пазара?
Сега е много разпространено да си купиш любимата мебел в миниатюрен размер и да я ползваш за декорация. Затова и един от производителите, които предлагаме Normann Copenhagen наскоро изработиха техния стол Form в умален размер 1:6.

А вашият тотален фаворит?
Умирам да имам вкъщи лампа от индустриален тип, като тази на Menu от серията Tribeca, инспирирана от 30те години в Ню Йорк.Кой е най-продаваният ви артикул?
Хартиената торба “Le sac en papier” на французите Be Poles. През изминала година имаме 170 продадени торби.А кое е нещото, което бихте подарили на близък човек?
Един елен в леглото :) Имам предвид спален комплект изработен от органичен памук от серията диви животни на By Nord.Вие предлагате доста дизайнери, кои са сред любимите ви? С какво се различават?
Харесвам стилът на Шотландската дизайнерка Donna Wilson. Нейните играчки, керамика и текстил нямат аналог по света, само последователи. Играчките се изработват ръчно в Шотландия от мека вълна, която не боде. Това ги прави идеални за малки деца, защото не задържат бактерии и микроби. Допадат ми и архитектите от Копенхаген, Norm. Техните продукти се предлагат от датския бранд Menu, който също можете да откриете в Желание. Каквото и да направят Norm за мен е бестселър.В кои дни и от колко до колко часа можем да ви открием на Добруджа 15?
Всеки ден от 10:30 до 20:00 от понеделник до събота сме там.

И последно, защо Желание :))
Желание, защото не съществува “не мога” и “не знам как”. Всичко зависи от това, колко го желаеш. Всичко зависи от теб. Ти си двигателя, ти си спирачката, затова дай газ :)

0 comments