Empty Your Wardrobe

Представете се на читателите на блог Стари Градски. С: Ние сме три момичета, които се интересуват активно от модата, изразяват обществена ...

Представете се на читателите на блог Стари Градски.
С:
Ние сме три момичета, които се интересуват активно от модата, изразяват обществена позиция и се радват на усмивките, които могат да предизвикат с думи и действия.

Скоро ме поканихте на едно много интересно събитие, разкажете малко повече. Какво сте замислили?
С:
Малко преди коледните празници искаме отново да 'усмихнем сърцата" на хората. Подготвяме второто по рода събитие "Empty Your Wardrobe", като целта ни е да вдъхнем нов живот на ненужните за един дрехи, които могат да са истинско бижу за друг. Водени сме от мотото: "Changing clothes. Changing lives!", като подкрепяме и дарителска кампания. Надяваме се да съберем средства за бебе Валери. "Готвим" и вкусни канелени сладки, предлагаме и греяно вино на входа, като комплимент към посетителите ни. Главната ни цел е да предоставим възможност на хората съвсем БЕЗПЛАТНО да обновят гардероба си и да разменят дрехите си - нещо като "сливи за смет" или по скоро "сливи за круши".


Звучи страхотно, как се роди идеята?
Д:
Идеята за събитието се роди съвсем спонтанно на разходка в парка. И двете със Светла искахме да направим нещо свързано с модата и дрехите, тъй като и на двете работата ни е свързана с магазини, мода и дрехи. Аз работя като графичен дизайнер и аранжор на магазини, тя е екс бранд мениджър.
С: Искам да споделя, че ние нямаме концепция. Всичко се роди от тази разходка в парка, естествено водени от това, което ни се случва и заобикаля. Но нашата идея е като жив организъм - тя се развива, моделира и ни насочва накъде да поемем. Смятаме, че хората имат нуждата от такъв тип инициативи и ние, като хора изучаващи маркетинг и познаващи пазара, се опитваме да им го осигурим.

Прекрасно е, че ще помогнете и за събирането на пари за Валери. Смятате ли всеки път събитията да са обвързани и с благотворителност?
Д:
Покрай коледните празници искахме да отворим душите на хората и да подарим усмивка на дете в нужда. Като цяло искаме да видим как ще се възприеме идеята, но да, вероятно ще продължим с благотворителността и в друга насока. Тепърва ще развиваме цялата концепция и ще надграждаме.
С: Това беше спонтанно решение, което обсъдихме и решихме да се случи. И трите се впечатлихме от тази кауза и сметнахме, че можем да се опитаме по един лесен начин да го споделим към повече хора и те да откликнат.

До колкото знам дрехите, които остават, също отиват за благотворителност?
Д:
Точно така.

Самите вие разменяте ли дрехи с приятелки? Аз правех така като тийнейджър и беше истински вълнуващо?
С:
Аз лично разменям с две приятелки - майка ми и сестра ми, които са доста силни в тази си дейност.
Д: Да разбира се, на прага на всеки сезон дрехите, които няма да нося бяха повод да се съберем на по чаша вино в нас с приятелки и по цял ден да се преобличаме, като всяка взимаше със себе си това, което й харесва и всички бяха истински развълнувани. Точно от там се зароди идеята, а именно - непотребната дреха за един е истинско бижу за друг.


Деница, Светла и Петя

Съжалявам, че не съм присъствала :)) Как мина първото ви събитие? Къде беше? Дойдоха ли много хора? Останаха ли много дрехи?
Д:
Първото събитие премина с огромен и неочакван успех за нас. Бяхме го организирали в бар под моста на влюбените. Дойдоха доста хора, които бяха истински развълнувани след като им казахме, че могат да вземат със себе си колкото дрехи пожелаят и то без пари.
С: Не очаквахме наистина такъв интерес. Дойдоха много хора, при това заведението, в което организирахме първото събитие, се оказа тясно да ни побере.

Аз си го представям доста истерично, не се ли бият посетителите?
С:
Имаше, ако мога така да се изразя, истински търсачки на съкровища. Бяха много активни и наистина бързо откриваха fashion моделите. Даже мога да споделя друго мое наблюдение... Много от тези жени не знаеха какво е подходящо за тях. Гледаха, но сякаш не виждаха. Не можеха да комбинират находките си.
Д: Имахме подобни опасения, но всичко премина в рамките на добрия тон. Вълнението беше голямо при влизането на нови хора, всички започваха да гледат с огромен интерес какво ще извадят от плика и още преди да е сложено на закачалките се разграбваше. На това събитие сме предвидили да има Fashion консултант, който да насочва хората към правилния избор.
С: Да им разкрива дрехите по нов начин, да им помага да правят комбинации, защото това е до усещане - иска си да разбираш хората, да "разбираш" и дрехите.

А вие самите тръгнахте ли си с нещо?
С:
Всички знаем, че simplicity is the ultimate sophistication. Определено обнових гардероба си с интересни придобивки - много шикозна чанта с косъм, откраднах от Дени една пола, която тя хареса и все още обмислям дали да й я дам, стилна дълга червена рокля, както и най-страхотната oversize жилетка.
Д: О да! Аз лично се прибрах с цял чувал дрехи, половината от които бяха дори с етикетите. Имаше и такива, да. След което продължих да разменям с приятелки, които бяха на събитието, защото в някои не се побирах, но пък бяха страшна находка и не са за изпускане.
С: Лакомница :))

Кога и къде е следващото събитие, колко "продавачки" очаквате?
С:
"Колкото повече, толкова повече."
Д: Следващото събитие ще е в добре известния ни "Culture beat" на 13 декември. Очакваме да дойдат доста хора, тъй като всички останаха много доволни от "новите" си придобивки и пожелаха в скоро време да има отново.
С: За което благодарим на любезния си домакин, както и за съвсем непринуденото ДА от тяхна страна.
Д: Приканваме всички да донесат своите ненужни дрехи и да открият в други, своите съкровища.

Трябва ли да носиш, за да вземеш?
С:
За да вземеш, трябва да дадеш. Все пак идеята е да имаме размяна, като качеството на целия процес зависи наистина от това, което всеки ще сподели с друг.

А как си представяте "Empty Your Wardrobe" за в бъдеще?
С:
С този род инициативи искаме да изградим една нова представа за дрехите, за производството и тяхната употреба. За това кое е модерно, актуално, скъпо или евтино, марка или конфекция. Искаме да представим като водещо функционалността и качеството на дрехата, стила и индивидуалността на човека. Да покажем, че важна е същността на човешките отношения, заради тях самите, а не породени от подражание.

Мислите ли, че има свръх производство на дрехи?
С:
Аз дори вече не знам как да го опиша... Свръх е дори твърде леко определение, което може да се даде. Времето, когато се създаваха Pre-колекции и всичко се пазеше в дълбока тайна, когато да носиш чанта "Gucci" не беше повод за кикот по улиците, за съжаление отмина. Сега добрата имитация бързо влиза в гардероба ни и още по-бързо ни омръзва. Да, ако погледнем едни ревюта на Channel, те впечатляват, но с какво - с интериор, с ефекти, с поредната креативна идея за концепция и място. Всичко трябва да носи своята мярка, защото бързо се изчерпва. Скоро попаднах на един израз, който смятам е добър финал - "Ние, хората през деня, си живеем на бързи обороти, предпочитаме fast food и бързите срещи, а вечер се наслаждаваме на бавните емоции".

0 comments