Попитахме шопинг маниачките

Тази седмица си избрахме 4 шопинг маниачки (две от тях отрекоха да са такива... хмм) и ги поразпитахме за навиците им, броя обувки, които п...

Тази седмица си избрахме 4 шопинг маниачки (две от тях отрекоха да са такива... хмм) и ги поразпитахме за навиците им, броя обувки, които притежават, online пазаруването и други подобни.


Оля Идва

Пазарувам всеки божи ден. Дори и когато вляза в частна болница с малкия съм като в мол и се чудя какво изследване да си пусна... но това е май друга диагноза, не шопинг нали?

Най-много пари харча за вино. Колекционирам statement jewelerry, обувки и реколта 2012 за отлежаване. За виното е по-важно качеството. За бижутата- количеството. Всички се чупят, когато блъскаш по бара на бохемската рапсодия.

Покупката, която би ме направила супер щастлива е остров Кипър.

Когато пазарувам предпочитам да съм сама, защото когато съм с компания заебаваме пазаренето и отиваме да пием вино.

Когато имам специален случай първо разравям гардероба. Бях патологична shopper-ка 7 години. Мога да отреагирам на стотина специални случаи веднага.

Колко е голям гардеробът ми... Те са два за текущите дрехи. Имам един за дрехи, които не ми стават ( все пак качих 15 килограма като родих). Отделно имам склад за несезонните. Там имам един куфар за подаряване, чували за даряване и дрехи за продаване. Знам всяко нещо къде е, и ги въртя като луда. Вътре са дрехите преди да стана майка.... лилаво и червено. Дрехите след това - синьо и сиво. Много принтове. Всяка зима дарявам. Има дрехи, които като ги видя и знам за кого са - онзи ден Елена отнесе две страхотни рокли за работа. Обичам да ходя по базари и да продавам там. Някои си ги прехвърлям вече 5-та година и не мога да се примиря... По принцип лесно се разделям с вещите си, но някои имат история. От друга страна се задръстих и трябва да ги пусна да си ходят. Имам специален гардероб за колекцията ми от бижута. Когато дойде някой на гости, го показвам и стоя и чакам да се влюби в нещо. Подарявам го, защото емоцията е толкова важна. Ако дадено бижу е предизвикало емоция в някой - той ще го носи с толкова щастие. А аз имам още 500 неща, които по-скоро са ми като музейни експонати, даже не мога да ги сложа всичките. Питайте Козата Ани - има обеци от Мачу Пикчу с кокаинови листа и сребро... Иво Димчев получи страхотен пръстен цвете от скъпоценни камъни... Ясен Згуровски има няколко гривни от мен.

Оnline пазаруването е естествен прогрес в поведението на потребителите, което се обуславя изцяло от пост-дигиталната ера, в която живеем и глобализацията, и мобилизацията на света. Само дето не можеш да пипнеш и да пробваш. Както и да разпознаеш репликата. За бижута и обувки, както и за детето съм ок да е онлайн. Но ходя и си пробвам за мен, защото все пак не съм Хайди Клум.
Ако трябва да оценя себе си от едно до десет в това колко съм добра в пазаруването независимо къде се намирам, то числото е правопропорционално на съдържанието на портфейла ми ( от 1 до 100).
Колко чифта обувки имам... А така. Само на melissa са 12. Мисля, че общо са около 40...
Срамното в гардероба ми е кутията с вибратори. Най-безсмислената ми покупка са два стръка праз-лук, които все още стоят в една ваза в кухнята. Най-добрата ми покупка са ръчно изработена чанта от естествена кожа - златен чайник от уличен базар в Сао Пауло. Обувки Jannifer Modo от Китайският им бутик. Копринено яке -пеперуда с над 500 шева, ръчно шито от гаражна разпродажба в Сидни.

Днес си купих черен клъч от една мацка в групата във фейсбук. Онлайн. Даже още не съм го платила. И разбира се 4 кутии с пластелин от мола....

Ива ЕнгьозоваМисля, че пазарувам всяка седмица, най-често уикенда. Понякога пазарувам, понякога просто разглеждам. Fun си е.

Обичам да харча за пътешествия - най-вече пътувам, за да видя хората, които ми липсват. Специални бонус точки носят места, на които не съм била. И ако намеря „а partner in crime“, който да се навие да дойде с мен - джакпот.

По-важно е качеството. А покупката, която би ме направила супер щастлива е тази, която не съм погребала под леглото след няколко месеца.

Предпочитам да пазарувам сама. В повечето случаи знам какво търся и не обичам да прекарвам излишно време в лутане.

Ако имам специален случай със сигурност първо ще разровя гардероба.
Колко е голям гардеробът ми... Нарния. Вътре преобладава удобното. Но всяка година поне по един път го чистя от стари неща. Елате на 3-ти декември на базара в Beta Hоuse да си харесате нещо от разчистеното!

С някои неща се разделям много лесно, с други – за нищо на света. Иначе дарявам, подарявам на роднини и приятели, а напоследък и продавам старите си неща. Работело!

Оnline пазаруването е допълнително удобство. Но предпочитам оffline пазаруването. Ако трябва да се оценя от едно до десет в това колко съм добра в пазаруването, като че ли съм доста добра. 9?

Обувките ми са повече, отколкото нося.

Всичко в гардероба (и под леглото, както стана дума по-горе), в някакъв етап от живота, ми е доставяло удоволствие да нося, но определено вече не бих си и помислила да изляза с клина с черепите ;) Но чак да ме е срам нямам.
Най-безсмислената ми покупка... последното, за което се сещам, са златни рибки за котките ми в Neko Atsume от AppStore-a. #shame Най-добрата ми покупка е кучето ми Mojo – въпреки, че ми е подарък, определено са най-добре похарчените пари. Щастие във чиста форма. Използвам момента да кажа, че му търся жена! Последно си купих козметика - Guerlain Parure Gold compact foundation.

Ива ДайновскаПазарувам импулсивно, когато видя нещо красиво и интересно. Нямам норматив.

Харча за пътувания!

За мен по-важно е качеството, естествено, но зависи, защото имам около един газилион чорапогащници от 4,50 лв, които вършат чудесна работа. Кофти дума – чорапогащИ. :D

Покупката, която би ме направила супер щастлива би била някоя универсална, полезна и семпла. Ако говорим за дрехи.

Предпочитам да пазарувам сама. Не харесвам туткащи се хора и женски следобеди, в които се пие кафе и се мерят дрехи. Най-често пазарувам без да меря, притичваща от едно място на друго.

Ако имам специален случай пазарувам. Оправдавам се с повода и дрехата не носи спомен за друга емоция, а е готова за нова такава.

Гардеробът ми е голям ееееееееееееееей толкова… Вътре преобладават тъмни и еднотипни дрехи, което мисля да променя. Постоянно го чистя от стари дрехи. Имам си “дилъри” и успявам по европейски да ги препродам, подаря или разменя. Лесно се разделям с тях.

Оnline пазаруването е настояще, бъдеще и спестяване на ценно време. Дигиталният свят няма да убие традиционното пазаруване, обаче.

Ако трябва да се оценя от едно до десет, в това колко съм добра в харченето на пари независимо къде съм... май съм 11 :D

Имам 47 чифта обувки! Току що станах и ги преброих. :D

От нищо не ме е срам в гардероба ми! :D Не се сещам за безсмислена покупка. Всяка е донесла радост или е потушила гняв. Ще те изненадам с най-добрата ми покупка... бамбуков гардероб. Последно си купих скъп черен шоколад, който можеше бъде красива рокля.

Джули ЛепоеваПазарувам, колкото мога по-често...кой не би?! За съжаление, напоследък нямам много време.

Най-много обичам да пазарувам за дъщеря ми. Всичко детско - дрехи, играчки, книги, доставя ми невероятно удоволствие. Естествено, следващото са дрехи и козметика за мен.

Преди години залагах повече на количеството. Вече определено съм за качеството. Покупките, които ме правят най-удовлетворена от похарчената сума са онези, които не търся, а сами ме намират. Да видиш нещо и да си го познаеш, че е твоето... Всяка жена получава такива ‘факсове’.

Винаги предпочитам да пазарувам с компания. Толкова повече неща се случват от едно пазаруване

Дали ще разровя гардероба си или ще си купя нещо ново, когато става въпрос за специален случай зависи от това къде е, кога е и какво ме чака там.

Гардеробът ми не е много... затова пък винаги е разхвърлян :D

Вътре има предимно широки т-шърти, кожени якета и скъсани дънки. И много чанти. Чистя го от стари неща, но не толкова често, колкото трябва. Изпитвам силни сантиментални чувства към много от нещата ми и трудно се разделям с тях. Но когато го правя, обикновено е в пристъп на тиха домакинска истерия, съчетана с крещящата жена вътре в мен -“нямам какво да облека!!!!!!!!!!!!”. Тогава се налага да се отърва от всичко излишно.

Онлайн пазаруването е възможност да разгърна потенциала си, затова го предпочитам. А ако доставката е и в кратък период - какво повече й трябва на една кифла.

Ако трябва да се оценя от едно до десет в това колко съм добра в това да си купя нещо независимо къде съм - 22...

Не съм броила колко чифта обувки имам, но…има. Друг е въпросът, че от тях нося най-много 3.

Най-срамното нещо в гардероба ми е банският, който носех в 8-ми месец, той е НЕЩОТО(буквално!), но пък и поражда едни много мили спомени и никога няма да го изхвърля. Най-безсмислената ми покупка… за съжаление, не са 1 и 2… Явно затова не се сещам за някоя конкретна. Най-добрата ми покупка е STAR WARS черен т-шърт за дъщеря ми. Последно си купих поредния лак за нокти… който ме познава знае какво значи това за мен! :)

0 comments