16 неща, които не знаеш за БЛОГЪРИТЕ

01. Когато си блогър целият свят около теб се превръща в потенциален блог пост. В главата ти вече се въртят заглавия идващи от обикновени ...01. Когато си блогър целият свят около теб се превръща в потенциален блог пост. В главата ти вече се въртят заглавия идващи от обикновени ситуации докато си правиш смути, изхвърляш боклука, някой те ядоса, зарадва или просто гледаш телевизия. Светът е голям и вдъхновение (слава богу) дебне отвсякъде.


AYEKABIZNIK.TUMBLR.COM

02. Често се намираш в „про” фото ситуации, когато си залепил шише с лосион на масата с дъвка, за да спре да се търкаля и да го снимаш, когато цялата стая около теб е пълна кочина, но си разчистил 50см. от бюрото си за прекрасно аранжирани и минималистични снимки, когато снимаш атуфит и си качил апарата си на книги и щайга, защото не знаеш къде ти е трипода и какво ли още не.


IO9.COM

03. Да си блогър често е самотно занимание. Въпреки че отстрани изглежда сякаш постоянно сме заети със социални събития, реалноста често е друга. Повечето от нас са интровертни създания и обичаме да творим на тишина и спокойствие. Идеите често се раждат, когато сме сами със себе си, но ни харесва!


QUEEN-OF-QUIRKING.TUMBLR.COM

04. Чувството, когато осъзнаеш, че блогът ти наистина влияе на живота на хората, е странно притеснително.

05. Камерата, било то телефон или фотоапарат, става естествено продължение на ръката ни. Всичко се документира и често имаме снимки на неща, за които все още нямаме конкретна идея, но пък може да стане нещо интересно в бъдеще..


HTTP://DOUXE.TUMBLR.COM/

06. „Експеримент” е второто ни име. Постоянно пробваме нови неща, усещания, изкушения, продукти, места.. Хвърляме се в смели идеи и почти винаги казваме „да” на всичко ново.. Естествено, изходът от експериментите не винаги е приятен, но всичко в името на блога, нали?


TRASHWALKINGINTOTRASH.TUMBLR.COM

07. Ние сме общност! Да, една малка секта с всичките му социални особености – най-добри приятели, колаборации, популярни, готини, врагове, нърдове.. клюки и интриги дори. Мхммм.. имаме си всичко.


VIKITI.TUMBLR.COM

08. Щеш-нещеш рано или късно започваш да разбираш от HTML, уиджети, кодове, фотошоп, всякаква техника, реклами, соушъл медия мениджмънт, PR и какво ли още не. С времето колкото и да си бил босичък на тема „технологии” започваш да се изумяваш какви неща вече знаеш и можеш. Призванието „блогър” изисква много квалификации.


WWW.REDDIT.COM
09. Първия път, когато някой те нарече „блогър”, се чувстваш все едно си изкачил Еверест.. без кислород... сам... и бос.

10. Да си блогър изисква много смелост. Да пишеш за живота си открито пред хора, които дори не познаваш, е шашаво само по себе си, но често блогът ни се превръща в дневник на чувства и емоции, блогът е твоето safe-place, твоето кътче и когато се откриваш, особено за интимни неща, натискането на бутона „Publish” те докарва до пеперуди в стомаха.


RUTHISABADBITCH.TUMBLR.COM

11. Интернетът е коварно място! Всеки, който някога се е „показвал” онлайн е обирал не само положителни емоции и коментари. От крийпъри до чист хейт палитрата от коментари за блогъра е шарена, но все пак – това е живота.


WWW.TUMBLR.COM

12. Уикендът за един блогър е най-активният период от седмицата. Свободното ти време е окупирано от блогърски неща, поправка по банера, кодове, постове, социални мрежи, списъци, ден за снимки, отговаряне на коментари, даване на съвети, рисърч за нов пост, писане, писане, писане.


PROBLEMSOFANAFRICANGIRL.TUMBLR.COM

13. Все пак въпреки всичката работа и отдаденост, които изисква блогът, той никога не се превръща в задължение. Това е твоето хоби, развлечение, а кой и не иска някой ден – истинска работа. Когато отвориш страницата си и виждаш неща, от които си доволен, неща, които ТИ сам си сътворил.. усещането е несравнимо.

14. Да си блогър често не е ..безплатно. От това да си купиш домейн, тема, плъгин, до всички разходи, които имаш по “експериментирането” (виж точка 6), когато теглиш чертата крайната сума не е малка.


SUNSHINE-SUMMER-TRIP.TUMBLR.COM

15. Пристрастяващо е! Когато започнеш да береш плодовете на успешен блог (позитивно внимание, отразяване в медии, мили хора, които те срещат по улицата и още куп приятни неща) започваш да искаш все повече и повече, искаш да ставаш по-добър, да се развиваш, да имаш винаги какво да покажеш, тогава ставаш blog addict.

16. Когато си блогър често се оливаш с писането. Уупс.

За Стари Градски отговори блогърът Мани от www.mannierox.com

8 comments

 1. Абсолютно вярно - всичко от първата до последната дума :)

  ОтговорИзтриване
 2. Я, вече се познавам една идея по-добре от преди, нищо, че някои от тези моменти все още не съм ги изпитала. ^^

  ОтговорИзтриване
 3. "Когато си блогър целият свят около теб се превръща в потенциален блог пост."...
  Значи не било само при мен така :)))

  ОтговорИзтриване
 4. This domain name expired on Nov 25 2015 02:33PM.
  и
  По точка 12 да кажа. Такова. Отдели малко време за правопис. Знам, че е трудно, ама туй животно пълен/кратък член, дразни окото на по-сериозните читатели...

  ОтговорИзтриване