Иновативната боя

Кои са Creō? Ние сме Ясен, Искрен, Манол и Елена. С Искрен и Ясен се запознахме на предприемаческа програма в САЩ през 2013 год., а Манол с...Кои са Creō?
Ние сме Ясен, Искрен, Манол и Елена. С Искрен и Ясен се запознахме на предприемаческа програма в САЩ през 2013 год., а Манол срещнахме началото на тази година.

Какво е Creō?
Трудно е да се каже – знаем, какво не е. Не е едно нещо, а процес, който изграждаме в момента с участието на партньори, клиенти, съмишленици. Но ако трябва да бъда по-конкретна Creō e иновативна боя, която превръща всяка гладка повърхност в място за писане, рисуване и споделяне на идеи. Creō e боя от ново поколение, която се нанася, изчаква се 3 дни, после може да се пише върху нея с маркер за бяла дъска, който се изтрива със суха гъба бързо и лесно.Няма как да не попитам, как се роди идеята? Случайно, имахте потребност или някой от вас слага бяла престилка и започва да смесва разни неща, докато не стане НЕЩО?
Идеята се роди в края на 2013, когато се завърнахме от Щатите. Там има подобен продукт и после, вече в България, започнахме да мислим в посока създаване на неограничени пространства в офиса, училище и дома, което да създава по-иновативна и творческа среда за хората. Пробвахме различни варианти, но идеята за бизнеса се избистри с присъединяването на Манол, който е технолог в бранша, с повече от 15 години опит в производството на боя. 

С какво се занимавахте преди Creō? Сега Creō ли е на първо място? 
Creō е на първо място, абсолютно и няма как иначе. Аз имам опит в НПО сектора, впоследствие корпоративния свят – организирах събития и ръководих проекти. Ясен е в областта на търговията, с повече от 9 години опит в продажбите. Искрен е запален по бизнес развитие и икономика. Манол, както вече споменах, работи в домейна на производство на бои от...:)Какво боядисахте първо? 
Beta Haus – но не се получи, така както ни се искаше.

Какво боядисахте последно? 
3 етажа в новия офис на Skrill в небостърагача на Цариградско шосе.

Какво боядисахте още :)) 
Телерик, VMWare, SAP, Fox (участвахме и в проект на Cartoon Network), университети, училища, детски градини, гардероби, детски стаи и т.н., и т.н.

Мога ли да боядисам пода в детската стая на сина ми и той да рисува на воля? (той е на месец, не е много подходящ пример :)) 
Може да боядисаш всяка гладка повърхност – стена, врата, колона, маса, бюро, под, ако щеш, стига да я използваш по предназначение – да изразяваш себе си, да пишеш, да рисуваш, да споделяш вдъхновяващи цитати, да пишеш цели, мечти, рецепти, да организираш по-ефективна „мозъчна атака“, по-активно участие по време на презентация в конферентната зала; децата, за разлика от някои възрастни, не са загубили тази жажда да използват стените и съществуващото пространство около тях по всевъзможни начини – това искаме да постигнем и ние с Creō – да създаваме продукти, услуги и решения, които да добавят функционалности на различните повърхности около нас, да предоставим платформа и начини хората да работят по-добре, да се чувстват по-щастливи и в същото време да мислят за околната среда.Колко цвята Creō има? 
Предлагаме всички цветове от RAL системата – на практика около 250 цвята. Предимство е, че може да предложим различни цветове, спрямо предпочитанията на нашите клиенти; искаме да предлагаме изключително персонализирана услуга, в помощ на нашите клиенти; основните цветове, които се използват са бели, светли, за да изпъкват маркерите, от друга страна според статистиките, най-добре се възприема жълт маркер на черна повърхност; ние предлагаме и черен цвят, магнитно покритие, върху което се пише с маркери на тебеширена основа (тоест изтриват се с мокра кърпа); сега започваме да обръщаме по-голямо внимание на цветовете и да се заиграем с психологическите ефекти от избор на цвят и форма – готино е, че ние предлагаме различни форми (не е задължително вашата изтриваема повърхност да е правоъгълник, може да е кръг, облак, ромб и т.н.), които ще бъдат обвързани с пространството;

Пример: Клиентът задава цел на проекта "повишаване на екипната принадлежност и творчество в офиса", посредника (архитект/дизайнер) или сайта ни го насочва към проекти "пояс на доверието" и/или "стена на предизвикателството", което означава, че клиентът ще получи предложение да добави светлосини кръгли форми (синьо = доверие, кръг = взаимност) в конферентните си зали и разчупени лилави балони ( лилаво = въображение, ъгли = перспектива, творчество) в споделените си пространства.

Къде можем да ви открием? 
На нашия сайт. В нашия офис: 11 (Телефонната палата, ул. „Гурко“ 4) или във facebook.

0 comments