ДОМ ПОД НАЕМ, стъпка три: СпалняТА

Дойде време и за спалнята. Това е стаята, в която трябва да почивате, а леглото е най-специалното място в дома. Там вие се отпускате, прежи...Дойде време и за спалнята. Това е стаята, в която трябва да почивате, а леглото е най-специалното място в дома. Там вие се отпускате, преживявате, понякога създавате и винаги сънувате. Не знам дали е според фън шуй, но ако имах възможност бих го сложила под прозореца, бих пуснала бели тънки пердета, които вятърът да издухва навън и навътре през лятото. Дръжте леглото си неоправено през деня, така то сякаш ви казва, че сте добре дошли по всяко време. Вечер, независимо дали сте в тази стая оставяйте нощната лампа включена, а вратата на спалнята открехната.Започваме с основните неща, които ви предложих и за хола преди седмица. Първо сменете пердетата, осветителните тела и смалете цветовете в стаята до минимум. Така по-късно ще можете да обогатите помещението с цветни аксесоари.

Две. Не се отнасяйте пренебрежително към чаршафите. Често хората не им обръщат внимание, купуват си каквито им падне или някакви, които им се струват "забавни". Ако в стаята ви няма никакви цветове ползвайте чаршафи с картинки, но ако спалнята ви е претрупана и цветна не правете тази грешка. Вариантите са няколко, ако стаята ви е в цвят, примерно лилав, изберете чаршафи, които да отиват на този цвят - черни, оранжеви, тюркоаз, лилави, може и с орнаменти, фигури, цветя. Ако стаята ви е претрупана с цветове изберете чаршафи в един цвят, без картинки, съобразете ги с най-голямото петно в стаята. Ако стаята ви е в неутрални цветове, бяла, изберете неутрални чаршафи или чаршафи, които да станат акцента в помещението. Това, което аз обичам да правя е да смесвам комплекти, възглавниците и чаршафите са в един цвят, а завивката в друг. Ако всичко това ви се струва много сложно, заложете на белите, те винаги са красиви.Три. Продължаваме с леглото, най-красивата му част определено е рамката зад главата ви или липсата на такава. Дори не мога да преценя кое ми харесва повече. Ако в квартирата си имате старо ар деко легло и не го харесвате, с малко повече усилия можете да го разглобите и да оставите само матраците върху металните рамки. Така леглото ви ще придобие онзи вид, след който можете да правите всичко или да го оставите така. Варианти за рамки има много. Голям постер, нещо текстилно, дори килим, разгънат параван или нещо съвсем неочаквано.Ако решите да оставите леглото си без тази рамка, натрупайте много възглавници или пък си сложете балдахин :))) Ако леглото в квартирата ви прилича на легло в хотел, можете да си го тапицирате с помощта на такер, дунапрен и желания от вас плат. Само се уверете, че дупките от такера ще са на места, на които собственикът никога няма да погледне.

Четири. Нощните шкафчета. Милиарди варианти. Съвсем не е задължително да са две еднакви още повече стандартни. За нощно шкафче можете да ползвате стол, каси от любима напитка, малка масичка, куп списания, табла върху куп списания, кошница, стар квадратен телевизор, но винаги дръжте "шкафчето" подредено и заредено с най-необходимото.Пет. Гардеробът и шкафовете. Приберете в тях всичко, което не ви е приятно да виждате, ако те самите са ви неприятни, попитайте наемодателя си, дали можете да ги префасонирате. Ако това е възможно, имате хиляди варианти. Можете да ги направите целите в огледала (мой личен фаворит от месеци насам), да ги пребоядисате в друг цвят, да ги облепите със стари вестници, с намачкана амбалажна хартия, опаковъчна хартия или със страници от списания, в които преобладава определен цвят. Ще се учудите колко червени страници има в едно списание :)) Можете да си принтирате и картинки, които вие сте си подбрали в интернет. Задължително сменете дръжките. Ако собственикът не ви дава да правите тези промени, можете да облепите съответните мебели с фолио и отново да се замислите за други дръжки :))Как се прави декупаж на мебели можете да видите тук.

Шест. Навън оставете вещи и дрехи, които харесвате. Списания, книги, плочи, любима дреха, красиви обувки. Подпрете картини на земята, залепете с хартиено тиксо постери, на пирон закачете закачалка, на която провисете списание или книгата, която четете в момента. Купете си щендер и подредете най-забележителните си дрехи на него или дрехи само в един цвят.Както казах и предишният път, мога да продължа до припадък :)), но нека да оставим спалнята до тук. Запомнете най-важното, не само в тази стая, е на показ да са единствено вещите, които харесвате и да не пренебрегвате нито чаршафите, нито кърпите в банята, нито салфетките на масата... ако разбира се ви се иска да направите дома си по-приятен. Следващият път ще се отдадем на банята, тя също не е за подценяване. Ако ви харесва посоката, но имате въпроси не се колебайте да пишете в нашия facebook.

0 comments