ДОМ ПОД НАЕМ, стъпка две: Впечатляващ хол

Миналата седмица започнах поредица за уютен дом под наем и съвсем не случайно първият пост беше Търся си квартира , защото всеки ден някой,...Миналата седмица започнах поредица за уютен дом под наем и съвсем не случайно първият пост беше Търся си квартира, защото всеки ден някой, някъде, се сблъсква с тази не лека задача. Тази седмица преминаваме към стъпка две: Добре дошли в новия ви дом! Макар вече никой да не ви е на главата, ключовете да са във вашите ръце и багажът ви удобно да се е разположил в коридора, този апартамент все още е собственост на някой друг. Съобразете се напълно с неговите желания и не правете нищо, което може да повреди жилището... защото всичко се връща :)) Ще ви предложа няколко, на пръв поглед дребни, но всъщност много съществени промени, които можете да направите. Всички те са сравнително евтини, случват се бързо и лесно, и не биха рискували депозита ви. Продължавам напред с хола, тъй като това е помещението, в което се очаква да изкарвате най-много време и ако то изглежда добре и вие ще се чувствате добре.

Първото нещо, което трябва да направите е да смените пердетата, особено, ако в апартамента ви има офис щори. Едни кофти щори или прашни, бабешки пердета могат да прецакат абсолютно всичко :))) Аз лично предпочитам пердетата да са едноцветни и дълги до земята. Като цяло препоръчвам да търсите квартири, които не ви зашеметяват с хиляди цветове, а ако вече сте горд наемател, постарайте се наетата да стане в не повече от три основни цвята. Стени, под, тежки мебели и допълнения, като пердетата, които не се очаква да сменяте е добре да не са цветни, за да ви остане възможност да вкарате цвят с аксесоари, които лесно могат да бъдат подменени след време - картини, възглавници, килимчета, различни предмети. Разбира се едно цветно канапе в неутрален интериор винаги е добре дошло.

Готови пердета на достъпни цени можете да намерите в IKEA, Jumbo и в големите secondhand магазини.Две. Сменете осветителните тела. Малко по-трудна задача, но повярвайте ми от съществено значение. Квартирите се делят на два типа "луксозни" и стари, и в двете е почти невъзможно да срещнеш симпатично осветително тяло. По-добре хартиена бяла топка пред адска инсталация, която да тежи над главата ви. Самата топка можете да ползвате, като основа и да облепите с друг цвят намачкано тишу, хартиени лентички или да изрисувате. Ако сте сръчни потърсете diy проекти в pinterest, ако не сте отидете в IKEA :)) А ако разполагате със стар масивен полилей и собственикът ви позволява, може да го боядисате в бяло, тюркоаз, черно или каквото решите.Лампа направена от дъната на пластмасови бутилки.

Още идеи за diy лампи можете да видите тук, тук, тук и тук.

Три. Бързо се отървете от всичко, което не ви харесва (ако ви е позволено). Върнете го на собственика, изхвърлете го, скрийте го, боядисайте го или му сменете функционалността. Ако имате голяма кухня, можете да направите от холния шкаф остров върху, който да готвите, като му сложите по-голям плот. Канапетата лесно можете да претапицирате с помощта на такер, старата маса можете да боядисате в друг цвят. Направете така, че домът ви да диша, а нещата, които оставите в него е абсолютно задължително да харесвате.

Четири. Сложете възглавнички, картини, постери, килим по ваш вкус. Не оставяйте домът ви да носи нечий чужд дух. Ако в квартирата ви има твърде много ретро мебели, смесете ги с модерни постери, ако квартирата ви е "лукс", вероятно най-големият кич идва от дръжките на шкафовете, сменете ги. Ако в квартирата ви няма почти нищо, старт, евтини мебели можете да намерите в ...IKEA, olx, Супер Оказион, в някои антиквариати и без пари в podariavam. С изключение на IKEA, на другите места едва ли ще ви хареса тапицерията, цвета на на канапето или шкафа, това винаги може да бъде променено... с такер или акрилна боя :))Пет. Ако още не сте постигнали съвършенство, значи имате проблем с пода или стените. Ако те грам не са по вашия вкус, но собственикът не дава да правите никакви промени... няма как да дам съвет от разстояние, но ако просто са ви скучни е лесно. На стените освен картини и постери можете да сложите и декорация. Купете хартия в цвят по избор и отрежете големи кръгове или триъгълници, налепете ги хаотично по стената, това се нарича Confetti wall. Друг вариант, купете washi tape или изолирбанд и налепете симетрични кръстчета или хиксчета, опитах, страхотно е. И трети вариант, разпънете огромно парче плат, вместо тапет.

Пода може да решите с леяри. Ако квартирата ви е с мокет, вижте какво има под него и преценете, дали не е по-добре, ако не става, оставете мокета. Изчистете го хубаво и след това започнете да наслагвате килими и килимчета върху него. Просто бъдете внимателни :))Ако разполагате с ужасен килим, повдигнете го и вижте, дали не ви харесва от другата страна. Често старите килими имат интересен гръб.

Сега помещението, в което прекарвате най-много време би трябвало да е едно приятно и атрактивно място, готово да приеме и гости. Съвсем наясно съм, че четейки тези редове всеки си представя различни неща. Ако принципно изпитвате трудности, когато подбирате мебели и аксесоари просто се придържайте към семплите решения. Не прекалявайте с цветовете и не си правете Confetti wall, ако на пода ви има персийски килим :))

Мога да продължа с идеите до безкрай, но постът ще се превърне в роман. Надявам се да съм била полезна на вас и хола ви. Ако ви допада насоката, но имате въпроси не се колебайте да пишете в нашия facebook. Ако всичко е ясно другата седмица очаквайте съвети за спалнята.

снимки : pinterest.com

0 comments