Руми от Бихармоничен Минор

Представи се на читателите на блог Стари Градски. Здрасти, казвам се Румяна Ендорфини Стойкова. От скоро работиш в радио Тангра, но ние зна...Представи се на читателите на блог Стари Градски.
Здрасти, казвам се Румяна Ендорфини Стойкова.

От скоро работиш в радио Тангра, но ние знаем, че не за първи път си водещ. Какво стана с getLocall? В какви други проекти си била замесена?
Имаш предвид getWeekend – видео рубриката, която стартирах в началото като част от екипа на getlokal, a после продължих да снимам близо година. Каквото е нормално да стане – спряха бюджета. Гордея се с getWeekend. Бих казала, че това е първото ми бебче. Идеята, концепцията и част от изпълнението бяха мои (водех, пишех сценарий, канeх гости).

Надявам се някой ден да продължа getWeekend под друга форма. Проeктът за мен бе успешен, имаше гледаемост, въртяха ни и в телевизионен ефир. Е, не беше национален. Заснехме повече от 80 видеа. Хората сами ме търсeха за интервюта, анонси. Дори от финансова гледна точка нещата към края изглеждаха обнадеждаващи, имахме известен ROI. Според мен, спряхме точно, когато трябваше да продължим. Но нямаше как да самофинансираме, разходите бяха доста.

Освен радиото, в момента работя за Design Picnic Studio – едно от най-добрите студиа в София за web design. Колегите ми са страхотни, истински професионалисти и много добри хора. Александър Близнаков и Александър Варов са личности, от които има много какво да научиш и не говоря само за работа. Питаш за други проекти, но няма друго толкова медийно. Последните години се занимавах с оnline marketing. Иначе съм работила различни неща, които нямат общо едно с друго.

А как стигна до радиото? Как се чувстваш там?
Много просто! Tangra Mega Rock пуснаха обява във фейсбук, че търсят мацка за ново шоу и реших да се пробвам. В радиото се чувствам В.Е.Л.И.К.О! Обичам студиото, обичам хората там. Не вярвам в случайностите и смятам, че съдбата ме срещна с Васил Върбанов - мастър на радио ефира! Този човек е цяла енциклопедия, нямам търпение да напише книга.

Сама ли избираш гостите си?
Да, сама избирам всичко, което се случва в „Бихармоничен Минор“. Другото му име е „Коте в крачола“.Запозна ли се с много нови хора? Кое е последното любопитно нещо, което научи от твой гост?
Постоянно се запознавам с нови хора и за мен е крайно естествено. Оказва се, че по природа съм доста общителна. Ха, gossip е това, което се сещам. Научих, че Мелани Грифит е абсолютно неразпознаваема на живо, прекалила е с пластичните операции и дори изглежда плашещо. Жалко е всичко това.

Ти имаш прекрасно чувство за хумор. Днес разгледах страницата ти във фейсбук, слезнах надолу в месеците и останах с впечатение, че около теб всички споделят това прекрасно качество. Кои са хората около теб, стари приятели или нови попадения?
Интересно е, че смяташ така :)) Всеки знае, че е трудно с "новите попадения" след една определена възраст. Изобщо е трудно да срещаш човеци, ако ме разбираш. Близките ми са стари приятели, но съм щастлива, че в живота ми се появиха и няколко нови. Като цяло хората около мен са много и добри познати. Общото между всички, с които избирам да общувам, е че са емоционални и сърдечни.

Понякога заставаш и пред фотографския обектива. Изглежда сякаш не се притесняваш от нищо. Така ли е?
Притеснявам се от много неща, но май от обективи, камери и микрофони не особено или поне бързо ми минава.До къде искаш да стигнеш?
Това е малко като въпроса „Как се виждаш след 10 години?“. Искам да стигна до там, където ще се чувствам в мир със себе си и удовлетворена от това, което съм направила. Човек със сигурност стига до смъртта. През останалото време просто се учи и развива – емоционално, духовно, творчески... Всякак, ако го желае. В противен случай смъртта вече е настъпила.

Какво пропусна по пътя?
Странно е, че ме питаш това. Един от страховете ми е да не пропусна някоя възможност, да опитам нещо, да опозная някого...В този смисъл гледам да не пропускам, хаха :)))))

Ако можеше да избираш, къде би живяла и с какво би се занимавала там?
Бих живяла в Лондон, в Ню Йорк, в Сан Франциско, в Мексико, в Бразилия – нямам проблем с това. Предполагам, че със същото или с танци.Какво ти харесва в България? Държавата ли даде възможност да се занимаваш с приятни проекти или тя ти попречи да ги доразвиеш?
България в професионално отношение основно ми е пречила и пречи, но си е моя. Колкото и да е странно, харесвам хората тук. Харесвам и София, къщата си в планината, Синеморец, много неща. Освен това съм на мнение, че страната ни се нуждае много повече от моята/нашата помощ.

Ти си доста активна и вероятно минаваш през няколко различни места от момента, в който излезеш до момента, в който се прибереш. Как подбираш дрехите си сутрин?
Както е казал някъде Стив Джобс – това е един процес, който отнема доста от креативната ни енергия. Аз обичам дрехите и мисля, че дрехите ми отиват. Понякога ми трябва час за да реша какво да облека, друг път 5 минути. Влияя се от настроенията ми, а много често имам конкретен план как искам да изглеждам. Наистина минавам през много места, често от работа до клуб или бар, но се съобразявам единствено с това каква искам да бъда днес.

Кога и как могат да те слушат любопитните?
Всеки петък от 16:00 до 18:00 часа. Ако не успяват, има повторения на шоуто и Podcast.

Има ли нещо интересно, което ти предстои?
Силно се надявам да ми предстоят само интересни неща!
Караш ли колело :))) 
А не веее :))

0 comments