Венета и Кайра

Преди години, не съвсем случайно попаднах на EdgyCuts . Бяха ме снимали за моден сайт и аз не пропуснах да проследя коментарите под снимкит...Преди години, не съвсем случайно попаднах на EdgyCuts. Бяха ме снимали за моден сайт и аз не пропуснах да проследя коментарите под снимките. Както обикновено, те бяха в двете крайности и като човек, който не е и не беше свикнал с това, негативните малко ме подразниха. Някъде по средата седеше един приятен коментар, а авторката му не беше скрила самоличността си. Това беше Венета от EdgyCuts, която толкова много ме впечатли, че в миг спряха да ме интересуват другите. Тя беше толкова различна и прекрасна, че нейното мнение остана единствено за мен. За ден разгледах целия й блог и години по-късно продължавам да го правя, защото ме вдъхновява, информира и, честно казано, успокоява. Години по-късно имах и радостта да се запозная с нея. Месец по-късно я чувствам толкова близка, че съжалявам за пропуснатото време. Представям ви една мама с пънк минало и малката й фешъниста Кайра. От тях извира вкус :))Представи се на читателите на блог Стари Градски.
Здравейте, казвам се Венета. Накратко, зодия Везни с асцендент Скорпион :}

Като малка как ходеше облечена? Винаги ли си била толкова минималистична, стилна, различна?
Благодаря ти за комплимента! Различна - да, минималистична - би могло да се каже…, но стилна - не, оооо, нe. Чувствах се различна и много държах да изглеждам различно, исках другите непременно да го знаят. За целта експериментирах с косата и дрехите си постоянно. Много важно беше всеки ден да изскачам с нещо ново и шантаво. Това беше основният ми източник на забавление и разнообразие в живота - първо, напрягайки се да измисля как да направя от нищо - нещо, второ, да провокирам, наблюдавам и изучавам реакциите на околните и трето, да анализирам кое, как и защо се е получило добре или не, разбира се, в моите очи (което беше, а и си остава най-важното за мен и досега - самооценката).Водиш личен блог вече 5 години, как започна всичко?
Заради онова, третото. Винаги носех със себе си фотоапарат и запечатвах всеки ключов момент в живота си, но, най-вече, по-екстравагантните си хрумвания. Имам албуми със стотици снимки, които обичам да разглеждам и показвам. След като албумите станаха виртуални, а снимките - цифрови и все повече и повече на брой, личният блог, като формат, се оказа най-логичното продължение на това мое любимо занимание.

Какво ти носи той?
Дисциплина и ред в мислите и избора, усъвършенстване на разнообразни умения (най-вече фотографските, с което много се гордея) и, най-приятното от всичко, контакти и запознанства с нови, интересни хора. Някои от тези познанства, започнали покрай блога, са на път да прерастнат в истински, трайни приятелства, на което искрено много се надявам.Как и кога усети, че хората имат интерес към блога ти?
Миналото лято. Няколко пъти, докато бях на разходка със семейството си из града, се случи да ме заговорят момичета и да споделят, че блога и това, което публикувам им харесва. Чувството беше изключително приятно, но и много странно - дотогава не си бях давала реална сметка, че блога се следи и извън кръга на познатите ми.

Колко е голям гардеробът ти, какво се крие вътре?
Два на два, стандартна дълбочина. Търся да намеря скрито вътре някое дизайнерско кожено яке, но, уви, все не успявам :} А това, което намирам става все по-малко като бройка, по-качествено като изработка и по-ефектно (нестандартно) като дизайн. Крайната ми цел е да постигна "капсулен гардероб" в минималистичен стил с лек авангарден привкус - минимално количество дрехи с перфектна кройка, които да се съчетават идеално помежду си.Колко често пазаруваш? Откъде?
Постоянно пазарувам, но много рядко успявам да напазарувам нещо. Още по-рядко - да го задържа. Поради причината по-горе. От Zara най-вече, заради възможностите си. Два-три пъти годишно нещо дизайнерско - онлайн, от намаленията или втора употреба.

Как избираш дрехите и аксесоарите, кое е най-важно за теб?
С огромна взискателност. Най-важното за мен е едновременно да ми стои добре и да обещава дълги години употреба с минимални усилия за поддръжка. И да мога да си го позволя, разбира се.

От какво се инспирираш? Откриваш ли хора по нашите улици, които наистина да привлекат вниманието ти?
Да, въпреки, че по-рядко, отколкото ми се иска. Доскоро погледа ми привличаха крещящите ансамбли в пънк и рок стил. Покрай блога и с годините започнах да търся и забелязвам т.нар. effortless chic. Омеквам.Кайра присъства в почти всяка сесия, притесняваше ли се да я споделиш със света?
И да, и не. От "лошите очи" човек не може да избяга, но може да се научи да не им позволява да му влияят (много). Не, че аз съм успяла, но работя усилено в тази посока.

Тя има уникален гардероб, скъпо ли е да обличаш детето си с вкус?
Благодаря. Зависи. Въпрос на планиране и предварителна преценка. Особено на канализиране на роднинските ресурси в правилната посока :} Разходите ни за нейния гардероб не надхвърлят средностатистическите за дете на същата възраст. Започнах серия от постове в блога за това какво, как и откъде пазарувам за нея, можете да прочетете първия тук.Как ходите облечени вкъщи? :)
Голи. Е, добре, по-скоро по бельо. Не знам дали знаеш, но в Пловдив започваш да се потиш през април и не спираш до октомври. През останалата част от годината, щом се прибера, бързам да се преоблека в тениска и любимото ми спортно долнище (или, както се казва още, анцунг) Adidas на мъжа ми от времето, когато се запознахме, размер XXL, с което и омитам пода като бонус (шегувам се… но не много). Кайра ходи по тениска и клин. Вкъщи, най-важното за мен е да ми е комфортно и спокойно, във всяко едно отношение. Нищо излишно.Коя е любимата ти дреха?
Кожената.

А колко често я носиш?
Почти постоянно, през април-октомври - малко по-рядко :}

Какво би препоръчала на момичетата, които още не са открили стила си?
Да изпробват всичко, което им е направило приятно впечатление. Да не се страхуват и срамуват да експериментират докато усетят кое ги влече, кое ги кара да се чувстват добре в кожата си. Да тръгнат в тази посока и да започнат постепенно, с времето и с опита, с увеличаване на финансовите възможности и самочувствието, да градират и изчистват стила си.

снимка : EdgyCutsснимка : EdgyCutsснимка : EdgyCuts

снимки за Стари Градски : София Крачанова

3 comments