Рада

Здравейте, читатели на Стари Градски, Софи е на линия! :) Днешният пост е много специален и няма защо да крия кое е момичето на снимките. За...

Здравейте, читатели на Стари Градски, Софи е на линия! :) Днешният пост е много специален и няма защо да крия кое е момичето на снимките. За тези, които не знаят, това е моята прекрасна сестра Рада, която се прибра в България за известно време. Естествено, побързах да я снимам за блога още в първия възможен миг. Представям ви Рада:Представи се на читателите на Стари Градски:

Казвам се Рада. Родена съм в Пловдив, живяла съм цял живот в София, а от 2 години уча в Милано.

Каква беше причината да се преместиш в Милано?

Ами, всъщност историята е малко по-сложна, но да кажем, че заминах на Еразъм и след като поживях в Италия за известно време, разбрах че искам да прекарам поне една част от живота си там. Избрах точно Милано, защото е много модерен и интернационален град, пълен с млади хора, но все пак е запазил италианския си чар.Каква е разликата между хората по улиците тук и в Италия?
Личи си по-високият стандарт на живот. Хората са по усмихнати, изглеждат по щастливи, отделят повече време за себе си, а това винаги се отразява на външния им вид. Това, което ми прави впечатление винаги когато се прибера в България, е че много малко хора си подсвиркват или пеят на улицата… ако някои го прави, го считат за луд.

Какво мислиш, че липсва на българите по отношение на стил?

Бих казала, че напоследък има доста повече млади хора със стил по улиците на България. По-възрастните просто се запускат и вероятно смятат, че няма и смисъл да се обличат добре. Друг е въпросът, че понякога нямат и възможност. Но като цяло… мисля, че хората имат стил, но не експериментират много с него.

Няма как да не питаме - от какви магазини си пазаруваш в Милано? Какво е най-готиното нещо, което си си купувала?

Предполагам, че всички си мислят, че щом живееш в Милано трябва да пазаруваш от бутици, но истината, е че пазарувам от Zara, H&M, Pull&Bear и т.н. Наскоро открих и един магазин втора ръка в центъра на Милано. Там има интересни дрехи от различни марки, често се намират и наистина vintage дрехи от LOUIS VUITTON, Fendi, Prada, Gucci, Armani и Dolce e Gabbana. А за най-готино… в момента не мога да се сетя.Знаем, че от време на време работиш в шоурума на британския дизайнер Нийл Барет. Разкажи ни малко повече за това?
Намерих тази работа чрез моят професор по живопис в Академията. Доста е интересно, защото мога да видя отблизо как работи модният свят. Естествено, аз и моите колеги сме на най-последно място в йерархията, но пък за сметка на това за нас е най-забавно. Работата в общи линии се изразява в това да държим подреден шоурума, докато тече новата кампания за новата колекция, и също така да помагаме на екипа и моделите с каквото имат нужда. Единственият минус е, че работно време нямаме и доста често се случва да стоим там до 12:00 през нощта.

Какво не ти харесва в България или в София?
Много неща не ми харесват. Липсват ми семейството и приятелите ми, но държавата не. Но няма смисъл да изброявам всичките неща, защото са много, а и всички ги знаят.

Има ли нещо, за което си много щастлива откакто си в Милано?

Много съм щастлива, че живея на място пълно с хора от различни култури. Това винаги е освежаващо.

Как избираш дрехите си когато пазаруваш? Внимаваш ли за нещо конкретно?
Не бих казала, че внимавам за нещо специално. Обикновено търся това, което ми трябва, а не пазарувам само за спорта. Не се водя по модните тендеции, а просто избирам това което ми харесва. Но пък тази пролет съм много щастлива, защото са напускали доста хипарски неща..

Какво е твоето guilty plesure когато става въпрос за стил? 

Моето guilty pleasure… хмм, ами, доста неща вече. С всяка изминала година откривам все по-нови неща, които се превръщат в guilty pleasures. Може би в последно време са лаковете за нокти.

Коя е най-ценната ти дреха?

Най-ценната ми дреха е една пола, която си купих от Лондон преди 7 години. Бяла, направена от кръпки с щампи на известни личности като Брус Лий, Мадона, Джим Морисън и т.н.

Колко често я носиш?

За жалост не я нося толкова често колкото ми се иска.С какво си облечена:
яке: Yumi, магазинче в Нотинг Хил, Лондон

риза: на гаджето

клин: от български магазин

кецове: Pony, които са ми малки и завещах на сестра ми

чанта: подарък от приятелката ми Ана

гривна: от будка на улицата

очила: Tiger

0 comments