Благовеста за u-lica и още нещо

Представи се на читателите на Стари Градски. Здравейте, аз съм Благовеста (още Бет или Бети), на 27. Работя, пътувам и обичам да карам кол...Представи се на читателите на Стари Градски.
Здравейте, аз съм Благовеста (още Бет или Бети), на 27. Работя, пътувам и обичам да карам колело, както и се опитвам да го давам по-весело.

Ти си създателка и главна движеща сила зад интересния градски проект u-lica.com. Как се роди идеята?
u-lica.com създадохме заедно с Мишо (Михаил Руев, моят партньор и в живота :), който също е основна част от „екипа“ зад сайта. Идеята, както често се случва, се роди случайно, внезапно, а ние без много да му мислим, я реализирахме.

В момента, като че ли сте в застой, смяташ ли да продължиш с u-lica по някакъв начин?
В застой сме, но творчески, надяваме се. И двамата работим 24/7 и сме много отдадени на работата си. Не искаме да се оправдаваме с това, че нямаме време. По-скоро в един момент работата и усилията, които влагахме в u-lica, спряха да ни носят радост и удоволствие, и решихме да си вземем почивка. Със сигурност ще има някакво продължение – дали ще започнем да снимаме отново или ще тръгнем в съвсем друга насока, самите ние предстои да разберем.Какво е първото нещо, което забелязваш у хората по улиците?
Излъчването, някои хора са като магнит. Привърженик съм на идеята, че всеки носи със себе си собствена енергия и с годините се уча да различавам добрата от лошата. Също така се научих да поглеждам отвъд външния вид и да виждам, че всеки човек си носи нещо специално.

Какво за теб значи „градски човек”?
Трудно ми е да отговоря на въпроса, не обичам да поставям етикети.

Мислиш ли, че има нещо, което липсва на градските ни хора, и ако да – какво е то?
Да, повече велоалеи :))Интересните хора по улицата оказаха или се по-малко, от колкото очакваше?
В интерес на истина, ако говорим за потенциални герои за u-lica, може би да. И проблемът не е, че няма интересни хора, които имат отношение към начина, по който се обличат и изглеждат, а по-скоро, че никога не могат да бъдат засечени случайно по улицата, докато се разхождаш с апарат в ръка и дебнеш за снимки. Има страшно много хора, които сме срещали и не сме били в готовност за снимки, а са били супер интересни.
Ти самата инспирира ли се от хората, които откри? Смени ли стила си?
Много, да. Винаги може да ти дойде добра идея или пък да наваксаш с някоя нова тенденция. Понякога хората са ни инспирирали и със самите себе си, историите, които са ни разказвали, а и с много от тях сме се сприятелили, благодарение на u-lica. Моят стил се смени определено, в началото се опитвах да следя всички тенденции, което си беше объркващо (може да се види в старите ми снимки :). В момента залагам на по-изчистени и простички неща, въпреки че понякога се „отпускам“ с леопардов принт или златен клин с пайети, например. А от къде черпиш идеи за личния си стил?
Честно казано не знам. Обикновено харесвам нещо и го купувам, не се замислям дали е „ в крак с модата“. Прекарвам и известно време в tumblr за всякакви идеи, не само свързани със стил. Не знам за вас, но напоследък страшно се затруднявам да си харесам дрехи по магазините и залагам основно на онлайн, second hand и т.н.

Знаем, че си се захванала и с нов проект, свързан с грим. Ще ни разкажеш ли малко повече за него?

Да, отскоро стартирахме курсове за грим, заедно с Надя Сивкова, която си е „pro“ в гримирането. Аз се занимавам с организацията, тъй като това е една от силните ми страни. Идеята ни беше са покажем и разкажем на по-достъпен език, като между приятелки, как да постигаме добра и свежа ежедневна визия с помощта на няколко професионални трика. Лично аз почти не се гримирам в ежедневието, но винаги съм се интересувала кои са важните неща, които трябва да знам за грима. Е, Надя може да ви разкаже всичко това само за няколко часа.

Кога е следващият път, когато можем да посетим курсовете и как можем да се запишем?
Следващият курс ще бъде през Май, за точна дата и повече информация може да следите страницата на Nadya Sivkova Make Up.Коя е най-ценната ти дреха? Колко често я носиш?
Имам много дрехи, които съм „откраднала“ от гардероба на моята баба. Не са нещо, което нося ежедневно, но са ми много любими. Наскоро имах един проект по реставриране на балната й рокля – все още не съм я обличала, но нямам търпение.

А най-ценният ти козметичен продукт, грим, четка, крем...
Хм, не се гримирам и имам съвсем основни продукти като ФДТ, спирала и няколко червила. Напоследък съм фен и на по-плътните вежди. Мога да кажа кой е най-ценният ми предмет - пръстенът на Armaveni Stoyanova, с който съм в момента и който наскоро получих за подарък.

С какво си облечена?
Очила Zara

Яке Levi’s oт Ecru

Рокля H&M

Торбичка u-lica

Сандали Birkenstock от asos.com

Пръстен Armaveni Stoyanova от Sabai

Часовник Timex

1 comments

  1. Много е готина Бети! Да продължава все така да създава красота около себе си!

    ОтговорИзтриване