Моника Бинг за Сладкишницата

Представи се на читатели те на блог Стари Градски. Казвам се Цвета и си падам малко мечтател. От кога си Моника Бинг? Моника съм от преди д...

Представи се на читатели те на блог Стари Градски.
Казвам се Цвета и си падам малко мечтател.

От кога си Моника Бинг?
Моника съм от преди да съществува TV персонажът даже, Бинг съм откакто се ‘взех’ с Чандлър. Даже и песен си имаме ;) You’re the first, the last, my Chandler Bing...А от кога готвиш? Какво те запали?
Поготвям отдавна. Отгледана съм с добра храна. С Чандлър сме гурмани и можем с часове да зяпаме Фууд Нетуърк и всяко пътешествие превръщаме в кулинарно. Обаче тестата дойдоха изведнъж миналата пролет, нямам обяснение.

Какво ти носи това?
Голямо удоволствие. Харесва ми, че не се притеснявам ще стане или не, ‘ох, тоя блат’ или ‘ох, тоя крем’. Опитвам се да кача нещата на следващо ниво, да вляза в химията на печенето, всяко нещо си има обяснение. Харесва ми една фраза ‘Baking isn’t forgiving’, много вярно.

Само десерти ли обичаш да приготвяш?

Не, но те са ми любимите.Сама ли измисляш рецептите или имаш дебели книги в кухнята?
Непрекъснато чета рецепти, това също е част от удоволствието и после нямам търпение да почна да бъркам каквото съм набелязала, а то е много и все се чудя кое по-напред. Стигнала съм до извода, че трябва ‘око’ за рецептите. Наскоро се замислих, че всъщност всичко, което съм правила е с личен момент, а напоследък даже съм ‘създала’ някои доста приятни неща.

Знам, че имаш личен асистент, какви са неговите задължения?
Тя е главен отговорник по вдъхновението... и главен дегустатор, много е смешна като направи ‘ммм’ почти със замисляне...Моника Бинг и дъщеря й Лия

Откакто аз знам за Сладкишницата и следя страницата, и снимките имам чувството, че това е едно адски уютно занимание. Така ли е? 

Уютно е, да, ако можех да снимам ароматите....

Какво повече предлагаш на клиентите си от една класическа сладкарница? 

Предлагам домашно приготвени сладкиши. Работя със страхотни продукти и нямам ‘ангажимента’ да спестявам от продукти, за да постигна цена ;) Също си мисля, че изнамирам страхотни идеи, които не се срещат в сладкарниците. Също така нямам ограничения в предлагането, мога да направя всичко.Коя е любимата ти рецепта?
Ето това е много труден въпрос ;)))))))) Обожавам да гледам как се разбърква тестото, как става гладко и ‘лъскаво’. Като малка непрекъснато ‘облизвах’ остатъка от сурово тесто по купите когато майка ми бъркаше прелести. Сега не смея заради суровите яйца...колко тривиално. Днес правих торта с авокадо, лайм и шоколадов ганаш с квасена сметана, днес тя ми е любимата ;)

А колко често я правиш?
Колкото е необходимо ;)Кое се поръчва най-много?
Торти ми поръчват най-много и май Червено кадифе води към момента.

А какво ще ни препоръчаш за предстоящите топли дни, за лятото?

Чудната ми ягодова торта ще е страхотна през идещите май и юни, като се ‘очовечат’ ягодите започвам да ровя и за ‘черешови идеи’. Лимоново-портокаловата ми торта е супер свежа, също и чийзкейка с маскарпоне и лайм.

Как можем да си поръчаме нещо от теб?
Можете да ми изпратите съобщение на ФБ страницата на Сладкишницата, а аз ще се погрижа да обсъдим подробно нуждите ви, за да забъркаме най-правилния микс от вкус и емоция

0 comments