Георги

Здравейте, читатели на Стари Градски! :) Днес в рубрика Тренд Сетъри ни гостува едно усмихнато и много дейно младо момче. Определено всеки о...

Здравейте, читатели на Стари Градски! :) Днес в рубрика Тренд Сетъри ни гостува едно усмихнато и много дейно младо момче. Определено всеки от нас може да научи нещо от него. Представяме ви Георги:Представи се на читателите на Стари Градски:
Казвам се Георги Челебиев. Аз съм веган, стрейт едж, фотограф, графичен дизайнер, а освен това и най-лошият кошмар на всички плодове.

И преди си гостувал на нашия блог, но под друга форма - участва във въпросите към вегани. Как реши да станеш веган, провокира ли те нещо и защо би препоръчал това на всеки?

Веган съм от 5 години, като до това решение стигнах сам. Бях в Англия и нямах приятели, които да ми повлияят. Седнах, разучих проблемите за околната среда и животните свързани с месната промишленост. Година преди веганството бях вегетарианец, но след като видях какво се случва с кравите във фермите за мляко и птиците във фермите за яйца, реших, че няма да подкрепям нито една от тези индустрии на страданието.Знаем, че се занимаваш с няколко активистки организации. Ще ни разкажеш ли малко повече за тях и какво те мотивира да се включиш?
Доскоро участвах във веган колектив, с който организирахме прожекции и дискусии на теми свързани с правата на животните и околната среда. Предлагахме и веган вкусотии на хората. Паралелно с това съм участвал и в множество протести като за мен най-важни са тези срещу расизма.

А с организирането на концерти как започна да се занимаваш? Коя банда би поканил да гостува в България и защо?

Концерти организирам с приятели или помагам при готвенето на групите. В местната пънк/хардкор сцена нещата са много DIY и това ме грабна. Шепа хора, които се самоорганизират, сами правят и набавят всичко нужно за концерт и концерта се случва. Чрез тях се срещаме с хора от цял свят, на чиято музика всички се забавляваме и танцуваме неловко.Това стана от редовните ни въпроси :) Имаш много татуировки, някои от тях се виждат и на снимките. Как започна всичко, колко имаш в момента и коя е любимата ти и защо?

Всичко започна с майка ми. Изобщо не се интересувах от татуировки, но когато бях на 19, тя заведе мен и сестра ми и тримата се татуирахме. Един от най-хубавите ми спомени от това време. Всички са ми много ценни, но последната си направих сам на десният глезен. Една врата със стълби. Малките стълби, които никога няма да извървя.

Какво е най-тъпото нещо, което си чувал относно външния си вид/татуировките?

За татуировките някои хора са изразявали съжаление към мен, защото няма да мога да си намеря нормална работа с тях. Все едно искам такава.

Коя е най-ценната ти дреха?
Ценни дрехи нямам, всички са заменими. New Balance, обаче, са страшно удобни. Имат и много веган модели.

А колко често ги носиш?
Почти всеки ден.С какво си облечен в момента?
С тениска Vegan Power, която си взех от последния концерт, който организирах. Другите неща не си спомням откъде са, но си спомням, че значките са ми подарък.

снимки: София Крачанова

2 comments

  1. Страхотно! Моля ви шервайте, ако имате инфо за веган прожекциите, които организира?

    ОтговорИзтриване