5 фрази, които плюс момичетата разбират по друг начин

Здравейте, читатели на Стари Градски! Софи е на линия :)  Вчера попаднах на много интересна и забавна статия на BuzzFeed. В нея бяха из...


Здравейте, читатели на Стари Градски! Софи е на линия :) Вчера попаднах на много интересна и забавна статия на BuzzFeed. В нея бяха изредени коментари по повод външността на по-пухкави момичета - как се разбират от едната страна и как се разбират от другата. И аз самата съм чувала доста от тях и реших да ги споделя с вас, за да се посмеем задружно.

1. "Малко наедряла ми изглеждаш" - това е опит да намекнеш на някого, че е надебелял уж без да го обидиш. Честно казано не ме интересува особено по какъв начин ще ми го кажат. Ако е вярно, по всяка вероятност съм го установила много преди страничните наблюдатели. Но винаги ме забавлява как хората се опитват да подхождат учтиво в подобни моменти. Да, вярно е, че повечето жени биха се обидили ако някой им каже това, но.... какво да се прави. Може и да е така. Важното е да приемете новината геройски, както се казва, и да я обърнете в своя полза с някоя шега :)

2. "Много съм надебеляла!" - обикновено изречено от множеството слаби момичета покрай мен. Това го имаше и във въпросната статия, която вдъхнови поста, но няма как да не го включа и тук. Първо, какво лошо има в това да си надебелял? Особено когато става въпрос за човек, който определено има нужда от някое и друго килце. И другото, което е - защо коментираш подобни неща пред човек, който по всяка вероятност има проблем с теглото и със самочувствието си? Дълги години много се притеснявах от по-заоблената си фигура, но преборих този проблем. Осъзнах, че е много по-важно да не седя гладна, за да влезна в даден размер дрехи, а по-скоро как се възприемам. И тогава всичко се оправи изведнъж!

3. "Не мислиш ли, че е по-добре да не ядеш втора порция?" - ти пък ще ми кажеш! Храната е едно от най-страхотните удоволствия, особено когато обичате различни видове кухня, и не виждам абсолютно никакъв смисъл да се лишавам от нещо, което ми доставя удоволствие. Тъй че - ако ми е вкусно, ще си хапна още :)

4. "Ами, вземи отслабни!" - леко ядосан отговор на коментарите ми защо в повечето магазини няма размери като за мен. А защо да не започнат да внасят от всичко и в по-големи размери, питам аз? Да оставим моя случай настрана за секунда - ами, ако въпросният човек има някакъв друг проблем? Ако е нещо по-сериозно от просто чревоугодник и не може току така да отслабне? Отново не виждам смисъл да променям нещо, което харесвам, само за да влезна в определен калъп и разбиране за "правилно", "красиво" и "модерно".

5. "Защо не започнеш да тренираш?" - ами, защото не искам, може би? Обикновено това са ми го казвали без да искам какъвто и да било съвет. Просто ей така! Бих започнала да тренирам ако не се чувствам добре, но кога ще се случи е изцяло мое решение. И не забравяйте - редовното ходене пеша е най-добрата тренировка :)

Това е от мен! Ако и вие имате подобни истории и наблюдения, можете да ни пишете във facebook страницата и ще ги разкажем в блог Стари Градски. 


9 comments

 1. На мен винаги ми е било странно, когато някоя далечна позната/роднина/квартална лелка реши, че трябва да ми каже, че съм отслабнала/напълняла. Не сме се виждали от месеци/години, и най-важното, което се е случило с мен, е че нося по-големи/по-малки дънки... WTF? Може би следващия път ще отговоря с "Да, а пък ти си остаряла." :D My body, my business!

  ОтговорИзтриване
 2. Всеки има право да изглежда както си иска и да се харесва такъв, какъвто е. Стига всичко да е в нормални граници. Нито едната, нито другата крайност не е здравословна. :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Абсолютно съгласна съм с Йори. Най-важното не е да влизаш в калъп, най-важното не е и да си кажеш "ама нали аз се се харесвам, какво пък толкова", най-важното е да бъдеш здрав! Разбира се, че винаги ще има по-слаби и по-пълнички от нас, разбира се, че ние трябва да обръщаме внимание на себе си, но цялата пропаганда с това "важното е да си се харесваш сам" е малко рискова относно здравето.

   Изтриване
 3. ОХ! (щото описва всички чувства, които ме обладават при въпросните реплики)
  Обаче съветът за тренирането (независимо какво ще е, ходене, плуване, класически аеробики, фитнеси и пр.) не е за подценяване. ЗНАМ как звучи, обаче то си е за нас. Сега се шегувам, че може да съм дебела, но тренирам всеки ден (кой както иска да го разбира :)))) и не за отслабване, а за кеф и настроение.
  Не съм вярвала, че ще свържа трениране и кеф в едно и също изречение, ама на...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Даа, така е, аз съм от хората, които ходят пеша и карат колело (като му дойде времето) за да чувствам още по-добре :)

   Изтриване
 4. Това харесвам на Германия - тук имат дрехи от миниатюрни размери (каквито в БГ няма, а аз съм 150 см с вдигнати ръце) до размери, каквито масовият българин мисли, че са само за магазин Великан. Тук това е нормално, дори манекените по витрините са в размер XXL ! И за мен това трябва да е нормалното. Искам да науча моето дете да обича хората каквито са, и вярвам, че тук това ще ми е малко по-лесно. :) Просто, защото разбиранията на хората са различни. Много се надявам, че и в България това ще се промени. Наистина много :)
  И една свежа история, за да подкрепи написаното дотук: Имам приятелка, която е +++ и се чувства чудесно в кожата си. Работи в телевизията и хич не й пука, че е по-заоблена :) Когато дойде при мен на гости в Германия, първата й реакция беше: Господи, имат сутиени, които ми стават и не са бабешки! Имат дори двойно по-големи!!!
  Наложи се плаща свръхбагаж заради всичките красиви дрехи, които си купи оттук. :D

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Определено ти завиждам! Доста често не си намирам дрехи в мой размер или не ми стават за малко, и е супер гадно и депресиращо ако нещо си си харесал супер много, а го няма като за теб

   Изтриване
 5. Много слабите момичета се сблъскваме със същите проблеми, но ноапаки. Наричат ни "скелет", "кокал", "що не вземеш да напълнееш" :D Пазаруваме от детските магазини (което изобщо не е гот!) Та... мисълта ми е че всеки с проблемите си, въпросът е че не би трябвало килограмите (били то малко или много) да бъдат изобщо някакъв проблем. Но пазара и "обществото" ни го налагат. А ние сме прекрасти такива каквито сме си, който има проблем с килограмите ни да го ..... :)))))) да се разходи на някъде .

  ОтговорИзтриване