Климентина

Представи се на читателите на Стари Градски, с какво се занимаваш? Казвам се Климентина, дете на морето. Уча сценография и се зан...


Представи се на читателите на Стари Градски, с какво се занимаваш?

Казвам се Климентина, дете на морето. Уча сценография и се занимавам с всякакъв вид визуално, пространствено изкуство. Стоя зад скоро стартиралият проект EVOLVE illustrations, както и зад няколко други, с които тепърва ще се изявявам.

Разкажи ни малко повече за Evolve Illustrations. Как ти дойде идеята?
Идеята дойде от съчетанието на любимото с приятното. Всъщност винаги съм смятала, че идеята не идва, тя се трупа с години, често неосъзнато, просто се случва момента в който да се прояви и материално. Като това са идеи късметлии, повечето стоят на тъмно в главите ни.

EVOLVE illustrations черпи визии и инспирация от ежедневието, преминавайки през най-битовото, дори просто визуално приятни моменти, навлизайки и в по-дълбоки екзистенции. За мен е най-важно да се запази чистата форма, а тя е лаконично послание, поднесено с линия. Как избираш дрехите си? Има ли нещо специално, което търсиш всеки път когато пазаруваш?

Не избирам дрехите си, те ме избират. Рядко ходя да пазарувам специално, просто знам от какво имам нужда и го визуализирам, рано или късно то се появява в ръцете ми. Последно време силно ме привлича  чистият, издължен силует в монохромна гама с геометрични елементи, както и усещам невъобразимо желание към това да си купувам мъжки дрехи, след леко преоформяне стоят чудесно.
Може би повлияно и от това с което се занимавам, но и в облектлото това което ме вълнува са линията и контрастът.
Живееш в една от най-прекрасните студентски квартири, в които сме били. Какво за теб е най-важно в дома ти?

Мисля че това е ясно - Уюта. Един от най-любимите ми комплименти е някой да каже, че се чувства у дома си. Именно да ти е комфортно. Светлина, пространство и любов, хаха, моята проста рецепта за преобразяване и на най-неприветливото място!

Без какво не излизаш от вас?
Без поне един маркер и слушалки.Коя е най-ценната ти дреха и колко често я носиш? 
Сиииилно субективно понятие и се мени най-вече от настроението ми. Една от най-ценните ми дрехи е едно от дънковите ми якета, което при пролетно и лятно време, нося постоянно.С какво си облечена?вълнена жилетка от един базар във Влайкова
блейзер - Bik Bok
сива блуза - ONLY
панталон - Pieces
обувки - малък магазин по графа
очила - Rush
чанта и бижу от magazinche.com
0 comments