Изповедта на гардероба: Яна

Здравейте, читатели на Стари Градски! Тази седмица започваме една нова рубрика с известния в блог и влог средите таг Closet Confidential. К...

Здравейте, читатели на Стари Градски! Тази седмица започваме една нова рубрика с известния в блог и влог средите таг Closet Confidential. Както подобава на Стари Градски - ще имаме гости и тук. Този път те ще говорят за гардероба си :) Бяхме на гости на Яна, която ни разказа историите покрай някои от любимите й.. и не толкова любими дрехи :)"Като цяло съм емоционално обвързана с повечето неща в гардероба си, а всяко от тези, които ще разгледате по-надолу, има собствена, лична история. Говоря за тях като за живи същества, надявам се това да не ви притесни."

Яна


Най-новото

Този слънчев, жълт, гумен Converse ми е най-новата придобивка. Подарък ми е от много скъп приятел и, честно да си кажа, когато го получих се радвах като малко дете. Много са яки, могат да се носят с всичко, страхотен акцент са и като си ги обуе човек, моментално изпада в добро настроение… Освен това Мира ми ги подари с много любов и желание да ме зарадва и усмихне. Убедена съм, че и те носят позитивен заряд.


Най-старото

Каубойските ботуши…те са част от живота ми. Толкова дълго са били с мен и са били свидетел на толкова много неща… Видях ги на краката на една моя приятелка и трябваше да ги имам задължително и веднага. Носих ги сигурно 4 години. В началото ги свалях от краката си само когато влизах в банята и си лягах в леглото. Най-много обичах да ги нося през лятото с много къса “фриволна” рокля. По онова време никой не носеше ботуши през лятото, още повече пък в комбинация с почти прозрачна, навсякъде развяваща се рокля на цветя. Сега съм ги сложила в спалнята, като част от home декорацията, радвам се да ги виждам всеки ден. 

Кожената чанта е на майка ми, аз имах същата, бях купила еднакви за нея и за мен. Моята я откраднаха… сега нося нейната. По някакъв начин се чувствам по-близо до майка ми, когато я нося, нищо че тя е на небето, а чантата си е просто чанта… Улавям се, че я нося, когато не знам какво да направя и ми е трудно да взема някакво решение…

Дънките са на повече от 15 години… и се скъсаха едва миналата, защото вече не влизам в тях, но въпреки това положих усилия да се натъпча в тях :)


Най-скъпото

Най-скъпите неща са тези двете съкровища. Те са от онези, които нося когато искам да съм много красива и важна. Те просто ме карат да се чувствам така. И двете са на All Saints… Полата е дрехата с най-добра кройка от всичко, което съм носила някога. Направена е от 100% пресована вълна, което я прави тежка и много скъпа - на стойност, на вид, на всичко. Когато си я поръчах, не можах да повярвам, че без никакъв външен натиск съм изхарчила толкова пари за някаква дълга, черна пола… Никога не съжалих.

Гривната пак е на All Saints. С една приятелка се бяхме побъркали по този бранд. Всичко се следеше в сайта им... постоянно. Тя си купи тази гривна в особен за нея момент... имаше нужда да си направи неприлично скъп подарък. След като пристигна, тя я сложи върху едни скрин в спалнята си и гривната живя там в продължение на 5, 6 години, така си стоя в красивата торбичка. Тази година Веси реши, че иска да ми я подари, защото е много повече за мен, отколкото за нея. Беше някак си специален момент, това бижу носи със себе си много история.


Най-добрата сделка

Интересно е, че и най-лошо изхарчените ми пари и най-добрата сделка, която съм правила са все неща на All Saints… Тази пола е много, много желана и изглеждаше, като мечта, невъзможна за постигане. Обаче така се обърнаха нещата, че цената и за две седмици стана три пъти по-ниска. Оказа се, че била последна и че никога повече няма да шият този модел... сигурно е била МОЯ :) Носих я толкова много, че в един момент започнаха да ме питат дали е една и съща или имам няколко еднакви, които си сменям… обичам я.


Най-лошо изхарчените пари

Този елек отново е резултат на манията ми по английския бранд All Saints от преди 5-6 години. Имам страхотни техни неща, които виждате и тук, но едно от десет се оказа несполучлива покупка. От естествена кожа е и заради това, плюс етикета All Saints, струваше гигантска купчина пари. Никога не можах да му намеря адекватно приложение, може би е време пак да опитам. 


Нещо, което другите мразят, но ти продължаваш да носиш

В един момент и на мен ми се прииска да нося нещо с косми и след ужасяващо много мислене го купих. Бях го набелязала в Zara и ходих да го гледам всеки ден в продължение на една седмица. Истински му се радвам. На всичкото отгоре е много мекичък и много топъл. Обаче хората около мен не са свикнали да ме виждат с космати дрехи и всеки път, когато се похваля с “виж, виж, виж, колко е хубав” получавам изчерпателен, лаконичен отговор: “амиии, да…” Освен това е от истинска овца, което не се харесва особено….


Нещо, което ти върши много работа

UGG-то и чисто белият Converse са обувки, без които съм сигурна че никога няма да мога да изляза от вкъщи в онези дни, когато грам не ми се занимава с това как изглеждам. Не спирам да ги нося, мога да ги нося с всички дрехи, които имам. След като си купих петия пореден чисто бял Converse, защото предният вече е беше скъсан, реших, че няма да си купувам повече точно тези кецове. Стори ми се прекалено да нося толкова дълго време едно и също нещо, било то и ново, ама същото. Издържах една година без да притежавам жизнено важния бял Converse. Тази зима си купих същия модел, ПАК. И започнах да нося почти всички дрехи от гардероба си…UGG-то е за смяна, новото ще е абсолютно същото.


Трите най-любими

Кецове с крила… при това сребърни. Много обичам ангелите и техните крила :) Когато видях този Adidas за пръв път, моментално го асоциирах с ангелските крила. Моделът беше току що излязъл в сайта на им, което по онова време означаваше, че или никога няма да дойде в България или ще дойде тогава, когато е прекалено късно. И се започна едно гледане, показване, цъкане, ахкане и т.н. Получих ги като подарък за Коледа от моето момче, изненада разбира се. Всъщност получих кутия, в нея имаше други кецове, върху тях имаше лист хартия, на който Краси беше нарисувал кецове с крила - естествено не бяха дошли навреме :) Дойдоха може би след две седмици, малко са ми малки, ама само малко и не спирам да ги нося, особено когато искам да развеселя някого. 

Червен клъч от PLIK. Ами любим ми е, защото е красив и рошав, и червен, и перфектен. Владислава, която произвежда тези чанти ми е много скъп човек, а тази чанта е специален подарък, от специален човек, направен с много любов. Различна е и когато съм с нея се чувствам специално, някак си важна и лъскава :) Да имам тази чанта в ръцете си значи много повече, отколкото има смисъл да разказвам... много е лично и емоционално и не съм сигурна, че мога да го обясня съвсем добре. 


Гривната Pandora в моя случай e бижу, което ми дава възможност всеки ден да нося най-близките си хора с мен. Както се предполага много исках да имам такава гривна и миналата година, за рождения си ден я получих. Още сутринта като си отворих очите ме чакаше. Гривната ми е подарък от Краси. Сутринта беше с една висулка, до края на деня бях наредила поне още 7-8. Той беше организирал всички да ми подаряват талисмани на Pandora, за да имам много :) Много беше мило. В момента няма нито един талисман, който сама съм си купила, всички са ми подарък и имат послание - така гривната ми е вълшебна :)

0 comments