Размер +

Здравейте, читатели на Стари Градски! Софи е на линия и предстои да прочетете един от първите ми по-задълбочени постове. Не случайно...


Здравейте, читатели на Стари Градски! Софи е на линия и предстои да прочетете един от първите ми по-задълбочени постове. Не случайно избрах именно темата за размер +. В този пост няма да крия мерките и килограмите си, както правят повечето жени, защото смятам, че всеки човек е прекрасен - независимо много слаб, много пухкав, много висок, много нисък и т.н. 


Сами можете да прецените от снимките ни с Ади, че не съм особено стандартни размери. Съвсем ще си призная като ви споделя размерите на дрехи, които нося. От кръста нагоре обикновено съм M или L, в зависимост от кройката на дрехата, а от кръста надолу… ако трябва да е по европейската номерация съм 48, а по американската XL. Да, не ме е срам да призная - имам голямо дупе и си го харесвам! Естествено, това не пречи доста често да не мога да си намирам дрехите, които харесвам, в моите размери, особено когато става въпрос за панталони. В този пост ще прочетете няколко от съветите ми за по-пищни дами, които съм натрупала от опита ми в пазаруването до момента.


Източник: Google

Първо и преди всичко: забравете за фрази от сорта на “Ако си пълен не трябва да носиш дрехи с шарки, защото те правят още по-огромен!”. Това не е вярно - всичко зависи от кройката и как точно е скроен платът с дадена щампа. За това, не се отчайвайте ако нещо с шарки ви прави дебели, просто минете на следващото и така :) Ако сте с подобни на моите мерки препоръчвам да търсите дрехи, които да подчертават, а и дори малко да уголемяват горната част на тялото ви. Сравнено с дупето, раменете ми са по-тясни и доста често се случва ако не съчетая правилно дрехите си да изглеждам… като торпедо, ако ме разбирате :D В този случай много подходящи са блузи и тениски с щампи и най-различни шарени десени, които да приковат вниманието към горната част на тялото ви и да ви придадат по-пропорционална форма. Ако сте от щастливите дами с пищен бюст, не се страхувайте да обличате блузи и ризи с деколте - показвайте и акцентирайте това, което харесвате в себе си най-много! 

Източник: Girl with curves

Второ: отново ще започна с още едно подобно грешно разбиране - “Ако си пълен не трябва да носиш прилепнали дрехи, защото изглеждаш още по-зле”. И това не е вярно. Отново всичко зависи от кройката на дадена дреха. В моя случай предпочитам да нося тесни панталони или клинове, защото макар и малко по-дебелки, краката ми имат хубава форма. В зависимост от топа, който сте си избрали за даден тоалет, е добре да прецените кое ще е акцент - долната или горната част на тялото ви. Мога да ви дам пример с първото ни OOTD: Double Trouble. Когато нося този клин с черно-бяла геометрична щампа, избирам едноцветни блузи, ризи и тениски, които да бъдат свободни, а не прилепнали. Така балансирам горната и долната част на тялото си, като клинът е акцент в тоалета. По принцип по-свободните дрехи тип чувал не отиват на голяма част от по-пищните дами, но ако имате фигура подобна на моята - спокойно можете да си позволите да навлечете широк и развлечен пуловер с клин или тесен панталон надолу. Единственото правило, което е вярно - никога не си купувайте панталони с много плитка талия! Винаги избирайте такива, които са на нивото или малко под пъпа ви, защото иначе… има вариант да акцентирате върху паласките си, а не върху пищното си дупе ;)

Снимка: Pink Clove UK

Трето: перфектната рокля. Това е много, много, много трудно за човек, който има по-дебели прасци, глезени и колена. Аз обожавам да нося поли и рокли, особено през лятото, като много трудно намирам дреха, която да ми става и в раменете и в дупето. Когато имате голяма разлика между горна и долна част на тялото, препоръчвам да носите колан през талията си. Дължината на перфектната рокля за пищни дами, според мен, е четири пръста под коляното или четири пръста над коляното, както на вас ви е по-удобно. Аз винаги избирам рокли, които са под коляно, за да скрия пухкавите си коленца, като обикновено лятото ходя със сандали на платформи, за да издължа краката си и да придам по-хубава форма на пресците си. И отново - забравете за скучни едноцветни рокли! Харесвайте си такива в ярки и забележими цветове с правилната за вас кройка. Подчертавайте талията си с колан и носете високи обувки, за да се издължи фигурата ви.


Снимка: Curvy Nation

Четвърто (и последно): аз я наричам “завършващата дреха”. Това, мисля, е приложимо за всяка една пищна дама. Когато комбинирате дрехите си е хубаво да помислите за една, която да обединява целия ви тоалет - жилетка, сако или блейзър. Препоръчвам да носите връхната завършваща дреха без да я закопчавате, защото вертикалните линии издължават и вталяват фигурата, независимо дали дрехата е късо кожено яке или дълъг шлифер или палто. Подобен подход може да имате и с аксесоарите си, в частност с герданите, които носите - ако сложите бижу, което е на дълга верижка, то моментално издължава врата и фигурата ви. А ако сте с дълга горна дреха, може да си позволите нещо, което е късо и по врата.

Това е от мен! Надявам се постът ми да ви е харесал - ще очаквам вашите коментари, препоръки и идеи за бъдещи постове на тази тема. Но най-важното от всичко е - обичайте себе си, експериментирайте с външния си вид и се забавлявайте непрестанно. Благодаря, че ни четете :)

До скоро!


0 comments